Pazite! Ovim rečenicama terate partnera od sebe
Foto: Shutterstock

Povremena rasprava između partnera događa se mnogim parovima, ali je u takvim situacijama važno sačuvati mir, ne dizati ton i maksimalno pokušavati da se komuncira normalno i otvoreno. Postoje rečenice koje čak ni u afektu ne treba izgovoriti, jer mogu povrediti drugu osobu, značajno ugroziti odnos i doneti negativnu energiju koju je teško kasnije izbrisati.

Evo kojih 5 toksilnih rečenica nikada ne treba da kažete partneru:

1. "Ako je to ono što stvarno misliš, možda bi trebalo da se razvedemo?"

Ovo je manipulativna fraza pretnje ili zastrašivanje koja može potkopati osećaj poverenja i sigurnosti u braku. Prema statistikama, oni parovi koji zloupotrebljavaju ovu frazu često se zaista razilaze i raskinu. Osoba izgovori ovu frazu tokom svađe i moguće je da ne želi zaista raskid ili razvod, ali ostavlja mračnu mrlju na srcu partnera.

2. "Mrzim te"

Nema toksičnijeg osećanja od mržnje. Ona razara, donosi raskol i toksična je. Istina je da verovatno ne mrzite partnera kada mu kažete "mrzim te" i da ćete se kasnije izvinjavati za izrečeno, ali ove reči donose negativnu energiju u vaš odnos. Tepko je nekoga grliti i ljubiti nakon ovakvih reči.

3. "Ne želim da pričam o tome."

Nikada ne ignorišite razgovor, jer što više potiskujete ptrobleme, to će se oni više taložiti. Što duže dozvoljavamo negativnim osećanjima i mislima da ostanu unutra, oni aktivnije prodiru u našu podsvesnu percepciju jedni o drugima i utiču na dalju komunikaciju i interakciju.

4. "Isti si kao tvoja mama (tata)"

Čak i ako nikada niste rekli ovu frazu, verovatno ste razmišljali o tome kada ste bili ljuti. I sigurno ne razmišljate o tome kada ste dobro raspoloženi. U svakom slučaju, mnogo je bolje pokrenuti pitanje stvarnog problema nego koristiti uvredljive nagoveštaje ili uvrede. Ako ovo izgovorite, uvredićete i njega, ali ćete reći i da imate negativan odnos prema njegovoj porodici.

Kvalitetna veza podrazumeva kvalitetnu komunikaciju. Važno je da budete iskreni, da znate da saslušate, ali i spustite ego i impulsivne emocije u raspravi. Dobar razgovor je ključ duge i srećne ljubavi!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading