ORIGINALNI TURSKI SUTLIJAŠ: Jednostavan recept koji se brzo pravi, a ukus mu je neverovatan!
Foto: Pixabay

Sastojci:

6 šolja za mleko vode

2 šolje pirinča

3 šolje mleka

15 kašika šećera

2 vanilin šećer

1 štapić vanile

cimet

suvo grožđe

Priprema:

Stavite vodu da vri, pa kad provri, dodajte pirinač i mesajte da ne zagori. Kad je skoro gotov, dodajte mleko, šećer i vanilin šećer.

Pre nego sto bi izvadili, no još uvek da bude redak, dodajte štapić vanile. Kratko vratite na ringlu da udari jedan ključ i to je to.

Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, ako volite odozgo stavite cimet (kanelu) ako ne lepo miriše na vanilu i bez njega. Na kraju dodati i suvo grožđe, izvorni recept je sa njim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading