PRAVI KLASIK U KULINARSTVU Svinjski vrat bez koske u umaku od piva i luka, ručak za desetku

alo.rs/S.Ć. | Žena 18.04.2022 09:32

Meso je izvanredno mekano, umak je baš fino kremast, sve je potaman

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

1 kg šnicli ili vrata bez kosti
so i biber
1 velika glavica crnog luka
1 puna kašika brašna
250 – 500 ml piva
0 – 250 ml vode
peršunov list, malo belog luka u granulama

Priprema:

Šnicle ili vrat izlupati pa posoliti i pobiberiti.

Zagrejati malo ulja u tiganju da bude vrelo pa propržiti svaku šniclu dok blago ne porumeni sa obe strane.

Poslagati u vatrostalnu činiju.

Iseckati sitno crni luk pa ga dodati u tiganj gde se meso pržilo. Pržiti par minuta, na srednjoj vatri pa naliti čašu vode i nastaviti dinstanje.

Kada voda ispari još malo propržiti luk, da bude žute boje.

Dodati zatim brašno, izmežati pa naliti pivo i vodu ili samo pivo.

Izmešati pa preliti preko mesa.

Staviti u rernu na 200 stepeni.

Posle sat vremena samo malo višljuskom ispomerati meso, prodrmati i ostaviti još malo da se odgore ispeče.

Poslužiti toplo.

Expand player
Pogledajte više