BOLJA NEGO U BOSNI Krompiruša da gotovim korama, fantastična kao iz bakine rerne
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

500 gr kora za pitu,

2 kg krompira,

4 glavice crnog luka,

1 šolja ulja,

soli po ukusu,

1 kašičica bibera.

Za preliv: 

šolja vode,

so po potrebi.

Priprema: 

Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte. Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite. Odvojite po tri kore sa strane.

Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge. Na treću, na duži kraj, rasporedite fil. Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.

Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal. Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.

Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni. Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading