Hrskava i sočna: Recept za pohovanu piletinu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • kilogram piletine
  • (bataci, belo meso, krilca)
  • kašičica belog luka u prahu
  • kašičica mlevene paprike
  • dve kašike majoneza
  • dve kašike kisele pavlake
  • dve kašike parmezana
  • 100 ml ulja
  • dve kašičice kukuruznog brašna
  • šolja i po prezli
  • so, biber

Priprema: 

Meso staviti u veću posudu, posoliti i pobiberiti, začiniti belim lukom i mlevenom paprikom, pa dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan. Dobro promešati i ostaviti u frižideru da se marinira nekoliko sati. Pleh podmazati uljem i posuti kukuruznim brašnom. Piletinu uvaljati u prezle i slagati u pleh. Preliti uljem i peći u rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading