Nema ko ih ne voli: Domaćinski burgeri
Shutterstock

Sastojci
Za pljeskavice:

  • 300 g mlevenog mesa (junetina)
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 glavice crnog luka
  • po ukusu so
  • biber
  • crvena mlevena paprika
  • tucana paprika

Za namaz:

  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašika kečapa

Za prilog:

  • 2 lista zelena salata
  • kačkavalj (po izboru)
  • sira u listovima
  • 1 glavica crnog luka

Priprema

U mleveno meso dodati izrendani crni luk i sve navedene sastojke i začine, dobro izmešati i napraviti pljeskavice. Pustiti da pljeskavice odstoje 5 minuta.

Pljeskavice namazati sa uljem i staviti u gril tiganj, a može i u običan sa vrlo malo ulja. Potom zemičke staviti u tiganj da se malo zapeku.

Na zemičke ide namaz prvo, pljeskavica, pa se ređaju prilozi. Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading