Za lepšu energiju u domu: Stiglo je proleće, a i vreme da promenite ove stvari u spavaćoj sobi
Foto: Shutterstock

Zamenite sveće - Stručnjaci su prvo savetovali da uklonite sve teške, mošusne zimske mirise i zamenite ih lakšim mirisima za proleće. Njihove tri najbolje preporuke uključuju neroli, lavanda i ruža, a sve one pomažu u ublažavanju stresa i problema sa spavanjem.

Pomeri krevet - Prema mišljenju stručnjaka, najbolja pozicija za vaš krevet je u centru najdužeg zida u vašoj sobi.

Postavljanje vašeg kreveta ovde prisiljava ga da postane glavna žarišna tačka u spavaćoj sobi, a dodali su i da će vam pomoći da svoju spavaću sobu koristite isključivo za spavanje.

Centar najdužeg zida takođe pomaže u poboljšanju kvaliteta sna, jer postavljanje blizu prozora ili vrata može biti mesto sa najviše buke.

Koristite lakšu posteljinu - Posteljina koju koristite da bi vas zagrejala zimi ne bi trebalo da bude ista kao što koristite u toplijim mesecima.

Stručnjaci su savetovali da zamenite svoju tešku posteljinu kako biste regulisali telesnu temperaturu dok spavate, smanjujući mogućnost da se probudite sa noćnim znojenjem.

Kupite sabljicu - Da bi regulisali protok vazduha u prostoriji, stručnjaci su predložili kupovinu biljke sabljice (svekrvin jezik) kako biste poboljšali kvalitet sna.

One pretvaraju ugljen-dioksid i dodaju vlagu vazduhu, za šta su stručnjaci rekli da smanjuje uticaj alergena u vazduhu poput prašine.

Koristite tamnije zavese - Stručnjaci za spavanje su objasnili da osvetljenje igra veliki faktor u regulisanju unutrašnjeg sata našeg tela.

Da bi se osiguralo da ostane mračno kada treba da spavate, predložili su da koristite zamračne zavese kako biste sprečili sunce da sija u vašoj spavaćoj sobi, posebno kada sunce počinje da izlazi malo ranije.

Zamenite knjige uz krevet - Da biste dodali jarke prolećne boje u vašu spavaću sobu, stručnjaci kažu da na noćnom ormariću izlažete knjige jarkih boja.

Predložili su korišćenje plavih, zelenih i ružičastih knjiga, jer sve ove boje imaju moć da pospešuju smirenost, mir i udobnost pre spavanja.

Unesite cveće - Naravno, proleće ne bi bilo proleće bez cveća. Kupite cveće, koje je obično najjeftinije u ovo doba godine, kako biste u svoju spavaću sobu uneli dašak svežeg proleća.

Osim prijatnog izgleda, stručnjaci su rekli da cveće ima i mnoge zdravstvene prednosti, poput smanjenja stresa i podizanja raspoloženja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading