ISTINSKI UŽITAK ZA PRAVE GURMANE Zlatiborska komplet lepinja, sočna iznutra i hrskava spolja
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za lepinje:

600 g brašna
300 ml mlake vode
40 g svežeg kvasca
3 kašike ulja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera

Za punjenje:

4 jajeta
8 kašika starog kajmaka
12 kašika pretopa

Priprema:

U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, razmutite i ostavite da se aktivira. U činiji stavite prosejano brašno, dodajte so, ulje i aktiviran kvasac, pa zamesite mekano testo.

Pokrijte čistom krpom i ostavite sat vremena da odmori. Nakon tog atesto prebacite na pobrašnavljenu podlogu i podelite na četiri jednaka dela. Rukama malo rastanjite testo u obliku lepinje, pa ih pecite na 200 C nekih 15-ak minuta. 

Poprskajte ih vodom i pokrijte, pa ostavite da se ohlade. Prerežite gornji deo i "poklopac" stavite sa strane. Jaja umutite sa kajmakom, diretno u lepinji i vratite ih u rernu da se peku još 10 minuta. Kad su gotove sklonite gornji deo, svaku od njih zalijte sa po tri kašike pretopa i servirajte dok su još vruće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading