UNESITE PROLEĆE U VAŠ DOM Neobični aranžmani uneće svežinu u životni prostor,a možete ih obogatiti dodacima poput mirisnih sveća
Foto: Shutterstock

Sa malo mašte raznobojne latice uneće svežinu u prostorije, a njihov miris će osvežiti prostor.

Dočekajte goste ovog vikenda sasvim drugačijim cvetnim aranžmanima.

Evo nekoliko predloga:

Ukrasite sto

Japanci su posebni majstori kada je u pitanju dekorisanje pomoću cvetova trešnje.Razvijena je čak posebna umetnost, a aranžeri su vrlo cenjeni i traženi, posebno za svadbe i proslave.Inače, ružičasti cvetovi trešnje u Japanu su simbol ljubavi i sreće.Za Kineze su cvetovi šljive simbol snage i pet "blagoslova": dugovečnosti, prosperiteta, zdravlja, vrline i dobrog života.

Naravno,vi možete dekorisati i sa cvetovima jabuka, krušaka i drugog voća - kako budu "pristizali".

Grančice sa cvetovima višnje ili trešnje mogu biti divan ukras ako ih stavite u visoku vazu na sredini stola ili u hodniku.Neka vaza bude jednostavna, da ne odvlači pažnju od vašeg aranžmana.

Latice voćnog cveća možete ukombinovati u sveće za posebnu dekoraciju na stolu.Potrebno je samo da malo otopite sa strane deblju sveću i da je uvaljate preko latica i ostavite da se osuši.

Ukrasi

Cveće u kosi je hit već par godina, a posebno ga je popularizovala poznata pevačica Lana del Rej.Možete napraviti venac za kosu (ukombinujte cveće voća i prolećno cveće), ali ga možete koristiti i kao ukras u posebnim prilikama - za venčanja i rođendane na otvorenom.

Možete da napravite i cvetne vence i okačite ih na vrata ili latice (ili same cvetove) staviti da plivaju u vodi u staklenim providnim vazama (stavite i malu sveću da pliva).

U kuhinji

I hranu možete ukrasti ovim cvećem.Latice i same cvetove možete stavljati na torte ili na kapkejkove.

Sa njima možete ukrasiti i sladolede, ali i tanjire, salate, pa i stolove za svečane prilike (samo po stolnjaku rasporedite latice).

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading