Zaboravite na svrab, perut i opadanje kose: Ovaj magični sastojak se nalazi u vašoj kuhinji, a učiniće čuda za vašu kosu
Foto: Shutterstock

Ukoliko vam se čini komplikovanim da u svoju beauty rutinu uključujete još jedan proizvod, u nastavku donosimo jednostavne načine kako da koristite jabukovo sirće za kosu, kao i koje benefite možete da očekujete. Isprobajte ga i sigurno nećete zažaliti.

Koje su prednosti korišćenja jabukovog sirćeta za kosu?

1. Smanjuje kovrdžanje: Jabukovo sirće sadrži sirćetnu kiselinu koja pomaže u vraćanju sjaja kosi i smanjenju suvoće, čineći kosu manje kovrdžavom. Uzrok što kosa postaje lomljiva i kovrdžava je zbog visokog sadržaja alkalija. Kada im se suprotstavi kiselost sirćeta, uspostavlja se prirodna ravnoteža.

2. Efikasno je protiv svraba kože glave i infekcija: Antibakterijska svojstva jabukovog sirćeta efikasno se bore protiv gljivica i bakterija koje izazivaju infekcije vlasišta. Redovna upotreba jabukovog sirćeta za pranje kose može pomoći da se zaleči vlasište i zaustavi svrab.

3. Smanjuje perut: Alfa hidroksi kiselina koja se nalazi u jabukovom sirćetu je piling koji pomaže u čišćenju kože glave i smanjenju peruti.

4. Čini kosu zdravom i sjajnom: Jabukovo sirće je odlično za kosu jer sadrži brojne vitamine i minerale koji pomažu u hranjenju kose, čineći je sjajnom i zdravom.

Kako da uključite jabukovo sirće u svoju rutinu nege kose?

Kao šampon i regenerator: Najlakši način da uključite jabukovo sirće u svoju rutinu je da zamenite šampon i balzam za šampon i regenerator bez sulfata, a sa dodatkom jabukovog sirćeta i eventualno ulja nekog cveta koje će mu dati slatki miris. 

Kroz ispiranje kose: Ispiranje kose jabukovim sirćetom temeljno čisti kožu glave i daje sjaj kosi. Pomešajte jabukovo sirće i vodu u jednakim razmerama i prelijte kosu nakon šampona i balzama. Ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim isperite vodom. Ako imate osetljivu kožu glave, dodajte više vode nego sirćeta.

Kao detangler sprej za kosu: Zamršena kosa dovodi do opadanja kose, baš kao i čupanje tokom raščešljavanja. Sve što treba da uradite je da pomešate jabukovo sirđe i vodu u odnosu jedan prema jedan i sipate u bocu sa raspršivačem. Pre nego što počnete da češljate kosu, poprskajte ovu mešavinu i raščešljajte kosu bez problema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading