Savršena užina: Tortilja čips sa umakom
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za tortilje:

  • 225 g kukuruznog brašna
  • 150 g belog pšeničnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja
  • 250 ml vode

Za umak:

  • 1 kiseli krastavčić
  • 180 g kisele pavlake
  • 1/2 kašičice belog luka u granulama
  • po ukusu so

Za prženje tortilji:

  • po potrebi ulje

Priprema

U dublju posudu usuti kukuruzno brašno, dodati belo pšenično brašno, so, ulje, uliti toplu vodu i zamesiti mekše testo.

Testo podeliti na 8 delova i svaki deo premesiti formirajući loptice.

Svaku lopticu od testa razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini u veći krug.

Na ringlu staviti alu-foliju, uključiti na srednju temperaturu i svaku tortilju peći kratko sa obe strane (oko petnaestak sekundi).

Svaku pečenu tortilju iseći na po 8 delova.

Pržiti kratko u dubokom, vrelom ulju. Odlagati na tanjir (nije potrebno stavljati kuhinjski papir ispod prženih tortilji, jer ne upijaju masnoću).

Za umak: Kisele krastavčiće izrendati što sitnije i staviti u dublju posudu. Dodati kiselu pavlaku, beli luk u granulama, posoliti po ukusu i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Servirati i poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading