PREDSTAVLJAMO VAM DVA RECEPTA Za posni ručak sa tikvicama (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je za pohovane tikvice u rerni:

 
2 tikvice
200 ml kisele vode
2 kašike brašna
2 kašike prezli
soli ml. bibera
30 ml ulja
po želji beli lik granule
belog luka u granulama po želji
ulje
 
Priprema:
 
Tikvice oguliti, iseći na tanje listove posoliti i ostaviti 30 min da posti sok pa ocediti. 
 
U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera , ulje i sve dobro izjednačiti. 
PREDSTAVLJAMO VAM DVA RECEPTA Za posni ručak sa tikvicama (VIDEO)

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
 
Tikvice  provući kroz pripremljeni  smesu i ređati u podmazan pleh.
Peći na 220 stepeni C  da lepo porumeni 30-40 min. 
 
PREDSTAVLJAMO VAM DVA RECEPTA Za posni ručak sa tikvicama (VIDEO)

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
 
Uz tikvice ispeći  i krompir.
 
Za čorbicu sa tikvicama je potrebno:
 
1 srednja glavica luka crnog
2 šargarepe
2 manje tikvice
po želji nekoliko cvetova brokolija
1 manji celer koren
soli bibera ulje
suvi začin po žeelji
+testenina 
PREDSTAVLJAMO VAM DVA RECEPTA Za posni ručak sa tikvicama (VIDEO)

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Priprema:
 
Na ulju propržiti seckan luk i jednu rendanu šargarepu.Kad se uprži dodati vodu  i sečeno na kocke povrće i cvetove brokolija.
 
PREDSTAVLJAMO VAM DVA RECEPTA Za posni ručak sa tikvicama (VIDEO)

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Kuvati oko 430-40 minuta. Dodati začine i testenjinu.Ja sam dodala posnu hranu.
 
PREDSTAVLJAMO VAM DVA RECEPTA Za posni ručak sa tikvicama (VIDEO)

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Na kraju dodati peršunov list. Preukusna!
 

BONUS VIDEO:

Write to Slobodanka Bogunovic

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading