Igrajte se sa sastojcima: Recept za posnu picu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  •  500 g brašna
  •  300 ml vode
  •  80 ml ulja
  •  pola kocke kvasca
  •  1 kašičica šećera
  •  1 kašičica soli

Za nadev:

  •  200 g šampinjona
  •  1 struk praziluka
  •  1 crvena paprika
  •  1 žuta paprika
  •  šaka bebi spanaća
  •  4 kašike kečapa
  • origano

Priprema:

Zagrejte vodu tako da bude mlaka, pa dodajte kvasac i šećer i sačekajte da se kvasac aktivira. Sipajte u posudu brašno i so, a zatim dodajte ulje i sa pripremljenim kvascem zamesite testo koje se odvoja od zidova posude. Paprike isecite na kolutove, šampinjone na listiće i praziluk što sitnije. Pospite malo brašna na radnu površinu, a zatim na nju stavite testo i razvucite ga oklagijom. Podmažite pleh uhljem, spustite testo i premažite ga kečapom sve do ivica. Stavite odozgo paprike i šampinjone, a zatim sve to pospite origanom. U zagrejanu rernu stavite pleh i pecite picu na 200 stepeni sve dok ne porumeni. Kada bude gotova, izvadite je iz pleha i ukrasite listićima spanaća, pa pospite iseckanim prazilukom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading