AKO STE PRIMETILI DA VAM OPADA KOSA Od ovoga će rasti kao luda
Foto: Shutterstock

Bilo da je proređivanje kose izazvano godišnjim dobom ili, možda, hormonalnim promenama, najbolje je da probate da podstaknete rast kose prirodnim sredstvima.Preporučuje se nekoliko vrsta eteričnih ulja, ali nemojte požuriti sa mazanjem koncentrisanih preparata.

Za pravilnu primenu potrebno je da imate osnovno ulje, a preporučuju se kokosovo ili ulje avokada.Odmerite oko tri kašičice ove bazne masnoće, pa u to dodajte dve-tri kapljice eteričnog ulja po izboru. Zatim prvo testirajte malu količinu mešavine na koži da ne bi došlo do ozbiljnije alergijske reakcije.

Ulje treba naneti na celu dužinu kose, a zatim masirati desetak minuta, s posebnom pažnjom trljajući upravo kožu glave.Ostavite da deluje petnaestak minuta, pa operite kosu.Za dubinski tretman, ostavite da deluje tokom cele noći, a pranje ostavite za jutro.

Koja su najbolja ulja za rast kose?

Ruzmarin je poznat po svom antiupalnom delovanju, a podstiče cirkulaciju krvi i rast kose. U nekim istraživanjima, pokazao se jednako delotvoran kao i minoksidil, aktivna hemijska supstanca koja se danas nalazi u mnogim proizvodima protiv ćelavosti.

Ulje kedra se preporučuje zbog snažnog antiseptičnog dejstva, a deluje i protiv upala i gljivica.Zato je veoma dragocen u svim tretmanima za lepotu. Budući da efikasno uklanja naslage na koži glave izazvane bakterijama, može da pomogne u borbi protiv peruti i ekcema.Umanjiće svrab glave i perutanje, pa će folikule kose ostati neoštećene i ona počinje da ponovo raste.

Ulje timijana se pokazalo efikasno čak i u slučajevima opadanja kose izazvane alopecijom. Deluje antibakterijski, uklanja naslage mrtvih ćelija sa kože glave i oslobađa zapušene folikule kose.Veoma je snažno pa se ne preporučuje više od dve kapi u bazno ulje.Po želji, može se kombinovati sa uljem kedra, za još jači efekat.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading