SUPERMOĆNO SREDSTVO 10 situacija koje rešava sprej WD-40, a za koje niste čuli
Foto: Youtube/Printscreen

Svi znamo da VD-40 može biti od velike pomoći u svakom domu jer može poslužiti kao mazivo, sredstvo za čišćenje i antikorozivno rešenje. Ono što je interesantno je da sam naziv zapravo mnogo govori o procesu stvaranja.

Naime, VD-40 je skraćenica za sredstvo za uklanjanje vode. Tvorac ovog spreja uspeo je da usavrši formulu koja će sprečiti koroziju, tačnije iz 40. pokušaja. Uopštenije, VD-40 se koristi za sprečavanje rđe, čišćenje alata i sportske opreme, kao odvlaživač i slično.

Ipak, VD-40 ima i drugih prednosti, a sumnjamo da su neki od vas već čuli za njih. Međutim, pre nego što vam sve otkrijemo, moramo da vas obavestimo da je proizvod, iako generalno potpuno bezbedan, veoma zapaljiv, što je sasvim normalno s obzirom na to da je formula bazirana na nafti.

Dakle, ako se proguta, može dovesti do ozbiljnih problema, koji mogu izazvati respiratorne poteškoće, ako se koristi u prostorijama gde nema ventilacije i u velikim količinama.

Njegova upotreba može biti štetna za decu i kućne ljubimce, pa izbegavajte da je koristite kada su blizu. Međutim, ako ga koristite oprezno, može vam samo olakšati svakodnevni život. Dakle, VD-40 može ponuditi veliku pomoć u nekoliko drugih situacija:

1. Uklanja mrlje sa tepiha

Sve što treba da uradite je da prskate mrlju i nakon nekoliko minuta je očistite sunđerom sa malo tople vode i sapuna..

2. Sprečava nakupljanje snega na prozorima

Poprskajte VD-40 na spoljnoj strani prozora.

3. Očistite VC šolju

Poprskajte malo VD-40 unutar školjke, sačekajte minut, a zatim oribajte četkom. Njegovi moćni sastojci će lako i brzo otopiti kamenac i prljavštinu.

4. Očistite mrlje od čaja sa radne površine

Ako mrlje od čaja ne obrišete odmah, kasnije ćete morati da uložite mnogo više truda. Međutim, VD-40 će vam pomoći u ovom slučaju! Samo poprskajte sprej na vlažni sunđer i očistite mrlje.

5. Ne možete da uklonite prsten?

Evo rešenja! Ponekad ne možete tako lako skinuti zaglavljeni prsten sa ruke. Ipak, postoji rešenje: poprskajte malo VD-40 i prsten će lako skliznuti. Posle toga, ne zaboravite da operete ruke.

6. Ako se patent zatvarač zaglavi

Obično rajsferšlusi na jaknama, rančevima, farmerkama, čizmama i slično mogu da se zaglave tako da ne možete da se krećete ni gore ni dole. Međutim, VD-40 sprej može sprečiti ovu dosadnu stvar, jer će podmazati površinu. Možete ga naneti malom četkom.

7. Cipele i čizme čine vodootporne

Naprskajte malo VD-40 na cipele i čizme i on će služiti kao barijera, čineći ih vodootpornim. Naime, sprej će sprečiti da vlaga uđe u cipele. Osim toga, tokom zime na cipelama se pojavljuju mrlje od soli. Međutim, oni će biti potpuno novi ako ih poprskate VD-40 i očistite krpom.

8. Oslobodite se žvakaće gume u kosi

Ovo je najgora noćna mora za svaku devojku! Žvakaća guma se može slučajno naći u kosi, ali šišanje je daleko od najboljeg ili jedinog rešenja! Naime, VD-40 opet može pomoći. Jednostavno poprskajte desni, a zatim očešljajte. Ovog puta ćete to učiniti lako. Ipak, pazite da ne prskate blizu očiju, uradite to u provetrenoj prostoriji ili van kuće.

9. Uklanja nalepnicu sa stakla

VD-40 uništava lepljivost nalepnica, pa ih nanesite sprejom i sačekajte nekoliko minuta, lako ih možete ukloniti jednom od oštrica, ali pazite da ne budu oštre.

10. Uklanja super lepak

Super lepak je zaista teško ukloniti sa bilo koje vrste površine, posebno sa vaših ruku. Ipak, samo treba da poprskate VD-40 i protrljate prste. Na ovaj način ćete lako ukloniti super lepak. Isti postupak se može koristiti za uklanjanje superlepka sa neke druge površine u kući.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading