EVO KOJE SVE PROBLEME MOŽETE REŠITI Uz pomoć ovog čudesnog napitka
Foto: Shutterstock

Iako mnogi ljudi čaj piju isključivo kada su prehlađeni ili bolesni, mnogi ne znaju da ovaj napitak može koristiti i u službi lepote.

Vraćanje sjaja kosi

Za kosu koja je izgubila sjaj dobar je čaj. Isperite kosu zelenim ili crnim čajem i podstaći ćete njenu živost.Nakon što ste čaj ostavili da odstoji 15 minuta u vrućoj vodi, pre upotrebe neka pričeka još nekoliko sati ili čak preko noći.Prelijte ga preko tek oprane kose i ostavite da deluje desetak minuta. Nakon toga još jednom operite šamponom.

Umiruje opekline od sunca

Ako ste slučajno zaradili opekline od sunca, iskorišćene vrećice od čaja mogu ublažiti bol i crvenilo.Nekoliko vrećica čaja stavite u laganu tkaninu i prislonite na oštećenu kožu.

Podočnjaci i natečene oči

Brzinsko rešenje za natečene oči i tamne podočnjake krije se takođe u iskoriš'enim vrećicama čaja.Uzmite vrstu earl grey i prislonite na oči.Tein iz čaja pomoći će suziti krvne žilice ispod kože i eliminisati natečenost.

Hidratizuje suvu kožu

Na suvu kožu dobro će delovati zeleni čaj.Nakon što ga ohladite, stavite čaj u bočicu s raspršivačem ili na vatu, pa aplicirajte na lice dva puta dnevno. Tako ćete suziti pore, uklonitinečistoće, i koža će dobiti sjaj.

Umiruje kožu nakon depilacije

Crvenilo, sitne posekotine i svrab vrlo su česta pojava nakon brijanja nogu ili  pazuha, a i tu vam može pomoći čaj.Na ozleđene delove kože prislonite iskorišćene i ohlađene vrećice crnog čaja koji će delovati poput obloga.

Bojenje kose

Čaj će malo potamniti plavu kosu, jer u sebi ima prirodne sastojke koji izazivaju tamnjenje.Treba vam tri do pet vrećica čaja koji treba skuvati u manje vode nego što biste da ga pripremate za piće.Kosa treba biti natopljena čajem barem sat vremena da boja deluje.

Tamnjenje kože

Kao što možete obojiti svetlu kosu, čajem možete i potamneti ten. U kupku ubacite nekoliko vrećica crnog čaja i uživajte dvadesetak minuta, piše Huffington Post. Dodaje da će osećaj možda biti malo lepljiv i neobičan, ali ćete dobiti malo boje na bezopasan i prirodan način.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading