Psiholozi savetuju: Evo na koji način ćete lakše prihvatiti partnerove mane
Foto: Shutterstock

Dokle god nas te mane ne ugrožavaju i nisu izvor velikog nezadovoljstva ili nesigurnosti, jednostavno bi trebalo da ih prihvatimo.

1. PREISPITAJTE OZBILJNOST PARTNEROVIH MANA

Često nas nerviraju neki aspekti partnerove ličnosti koji zapravo i nisu previše važni. Naša frustracija tada raste, ali moramo da se zapitamo da li je ona opravdana u odnosu na to koliko su partnerove mane stvarno značajne. Ako je vaš partner emotivno pouzdan i ima sve ostale fundamentalne kvalitete koji su vam mnogo važniji, onda spomenute sitnice jednostavno zanemarite.

2. PRIHVATITE SOPSTVENE MANE

Prvi korak u prihvatanju partnerovih mana je spoznaja da ih i mi imamo. I mi nekim svojim navikama ili karakteristikama možemo da iznerviramo partnera. U trenutku kada se fokusiramo na njegove mane, zaboravljamo upravo na to da ni mi nismo savršeni. Uvek situaciju posmatramo iz svoje perspektive, ali ponekad je dobro sagledati je i iz partnerove kako biste lakše shvatili njegovo ponašanje.

3. RAZMISLITE O TOME ZAŠTO VAM ODREĐENE PARTNEROVE MANE TOLIKO SMETAJU

Možda vas podsećaju na prošla loša ljubavna iskustva i u vama aktiviraju stare osećaje. U tom trenutku zapravo ne reagujete na partnerovo ponašanje ili karakter, nego na uspomenu i na pređašnje događaje tj. ljude u svom životu.

4. NE SILITE PARTNERA NA NEVAŽNU PROMENU

Normalno je očekivati da će partner promeniti neki oblik lošeg ponašanja koji negativno utiče na vas, nega ili pak na vašu vezu. To su velike, važne i značajne promene koje mogu da poboljšaju ljubavni odnos. Međutim, ne možemo očekivati da će osoba promeniti baš sve samo zbog nas, a pogotovo ne mora da menja neke male stvari koje nas nimalo ne ugrožavaju nego nam samo povremeno idu na živce. Nemojte zaboraviti da su neke navike ili ponašanja rezultat partnerovih vrednosti koje mogu biti različite od vaših. U tom slučaju morate razmisliti o tome da li želite da budete s osobom koja ne deli vaše vrednosti ili vam ne smeta da se po tome razlikujete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading