Ovakve niste probali: Recept za najmekanije ćufte
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 kriška hleba od juče
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike prezli
  • za potapanje hleba malo mleka
  • za valjanje ćufti brašno
  • na vrh noža sode bikarbone
  • ulje za prženje
  • so
  • biber
  • mlevena paprika

Za paradajz sos:

  • 1 kašika brašna
  • 2 dl soka od paradajza
  • 3 dl vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika suvog biljnog začina

Priprema

Za početak iskidajte hleb i prelijte mlekom nek stoji, dok pržite na malo ulja luk sitno seckan na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

Zatim sve to dodati u meso, začiniti dodati 2 kašike prezli i sodu bikarbonu. Izmešati sve sastojke da se dobije glatka smesa. Ako vam se učini retko dodajte još malo prezli. Staviti u frižider na 30 min. Zatim praviti kuglice i valjati ih u brašno.

Ćufte pržiti po pola minuta na svakoj strani. Sada možete ubaciti i parče slanine zbog arome. Nakon što su ćufte pržene izvadite ih i u to ulje sipati kašiku brašna da se isprži. Zatim dodati vodu, paradajz, šećer i suvi biljni začin i sačekati da provri pa vratiti ćufte i slaninu i krčkati 45 minuta uz povremeno mešanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading