NIJE VAM POTREBNA NIKAKVA HEMIJA Izbelite vaše zube prirodnim putem
unsplash.com

Postoje i prirodni načini kako da izbelite vaše zube.

Jagoda: ovo je jedan veoma prost proces, jednostavno uzmite nekoliko svežih jagoda, presecite ih na pola, i unutrašnjom stranom jagode (tokom nekoliko minuta) trljajte preko zuba.

Nakon toga, isperite usta vodom, a možete i koncem za zube, ukoliko su vam semenke od jagoda ostale između zuba.

Soda bikarbona: da biste realizovali izbeljivanje zuba putem sode bikarbone, dovoljno je samo da stavite malo ovog praška na četkicu i da istrljate zube, ili da sodu bikarbonu pospete preko paste za zube prilikom pranja, i to je sve. Soda bikarbona može oštetiti zubnu gleđ, tako da nije preporučljivo da često koristite ovaj način izbeljivanja.

Limunov sok: potrebno je da napravite "pastu" uz pomoć malo soli i malo soka od ceđenog limuna (umesto soli može i soda bikarbona).Dobijenom pastom istrljajte zube, zatim usta isperite sa dosta hladne vode.

Ovu metodu izbeljivanja koristite jednom nedeljno.

Jabukovo sirće: da biste pripremili smesu za izbeljivanje zuba, potrebno je da pomešate malo jabukovog sirćeta sa sodom bikarbonom.Tu smesu nanesite na četkicu, istrljajte zube, zatim dobro isperite vodom.

Pomorandžina kora i lovorov list:ovaj način izbeljivanja zuba nije toliko poznat, ali može biti efikasan. Izrendajte koru od pomorandže i pomešajte je sa izmrvljenim listovima lovora.Tom masom dobro istrljajte zube, i potom isperite vodom.

Bananina kora: jedan veoma lak, jeftin i prirodan način izbeljivanja zuba jeste trljanje zuba korom od banane.Nakon što operete zube, dobro ih istrljajte unutrašnjom stranom kore od banane, tokom 2min. Ovaj proces možete ponavljati svakog dana, dok ne dobijete željene rezultate.Bananina kora sadrži salicilnu i limunsku kiselinu, što je idealna kombinacija za prirodno izbeljivanje zuba.

Salicilna kiselina pomaže u otklanjanju zubnog kamenca, a limunska kiselina izbeljuje fleke na zubima.Rezultati mogu biti vidljivi vrlo brzo, već nakon nedelju dana, i što je najbitnije - ne oštećuju zubnu gleđ.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading