Za neobičan ukus: Umak od pomorandže (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 3 pomarandže
  • malo soli
  • 1 ravna kašičica škrobnog brašna

Priprema

Jednu pomarandžu oljuštiti, rasparčati na kriške i svaku krišku naseći na listiće cca 1-2 mm debljine. Dvema pomarandžama iscediti sok.

U šoljicu staviti ravnu kašičicu škrobnog brašna i dodavati polagano deo soka od pomarandže uz mešanje da se dobije glatka smesa bez grudvica. Prebaciti u šerpu, šolju isprati sa ostalim sokom od pomarandže i tu tekućinu dodati u šerpu.

Staviti da se zagreje uz stalno mešanje, dodati iseckanu pomarandžu i malo soli te kuvati dok se smesa ne zgusne. Ovaj umak izuzetnu paše uz punjeno pileće belo meso sa pilećom džigericom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading