FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Foto: Youtube/Printscreen

Piletina na lovački način

POTREBNO JE:

1,5 pileća prsa (bez kosti)
500 g šampinjona
1 veći luk
100 ml belog vina
prstohvat peršinovog lista
800 ml pileće supe
2 žlice oštrog brašna
2 žlice kisele pavlake
1 žlica senfa
100 vode
sol, biber

PRIPREMA:

Pileće belo meso izrezati na tanje odreske, začiniti ih solju i biberom, pa popržiti na jako u tiganju na malo ulja. Meso izvaditi na stranu.
Na istom ulju pržiti sitno seckan luk, pa kada luk uven dodati šampinjone izrezane na komadiće. Promešati i pustiti da pečurke pustu svoju tečnost.
Začiniti jelo solju i paprom, dodati prstohvat usitnjenog peršinovog lista, pileću supu, pa pustiti da prokuha. Tada u sos vratiti meso pa poklopljeno dinstati, još 15 minuta.
Tada sos zgusnuti mešavinom brašna, kisele pavlake, senfa i vode. Pustiti da prokuva nekoliko minuta i poslužiti uz prilog po želji.
Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading