BOGATA STARINSKA POSLASTICA Snežna ruska torta s orahom - zavodljiva slast prvog poljupca
Sastojci za Rusku tortu:
Sastojci za biskvit:
400 g mlevenih oraha
10 belanca
400 g šećera
2 vanilina šećera
Sastojci za krem:
4 kremfixa za šlag
150 g šećera u prahu
1 l slatke pavlake
2 vanilina šećera
Ostali sastojci:
150 g prženih i sitno naseckanih lešnika
Priprema – Ruska torta sa orasima:
1. korak: Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.
3. korak: Za kremu umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
4. korak: Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
5. korak: Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju.
6. korak: Na kraju jednostavno slagati tortu: kora- krema – lešnici i tako sve do kraja.
Vaša Ruska torta sa orasima je spremna.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)