KRALJICA DESERTA! Recept za glamuroznu dinastija tortu, bogata orahom i puna čokoladnog krema
Foto: Printscreen/Youtube

SASTOJCI:

Za koru:

10 belanaca srednje veličine

250 g šećera

1 kašika limunovog soka

2 kašike brašna

1 mala kašika praška za pecivo

200 g seckanih oraha

100 g suvog grožđa

Za fil:

10 žumanaca

100 g šećera u prahu

200 g otopljene čokolade

250 g putera

500 ml mleka

50 g šećera

1 kašika gustina

1 kesica pudinga od vanile (od 40 gr)

1 kesica šlaga od vanile

Za dekoraciju:

250 ml slatke pavlake

malo seckanih oraha i čokolade, po želji

PRIPREMA:

Za kore: 

Belanca i limunov sok dobro umutite i postepeno dodajite šećer. Suvo grožđe potopite u vodu i malo ruma, pa ocedite i sitno iseckajte. Dodajte im brašno i prašak za pecivo, pa promešajte.

U orahe dodajte suvo grožđe sa brašnom i promešajte. U tu smesu dodajte i malo šnea, sjedinite, pa dodajte i ostatak šnea i laganim pokretima sve sjedinite.

Smesu sipajte u pleh dimenzija 42×34 cm, koji ste obložili pek papirom. Poravnajte i pecite na 160°C, 15- 20 min.

Ohladite, pa po dužini isecite na 3 jednaka dela, ostavite papir na koricama jer će vam posle poslužiti da ih lakše prinesete na tacnu dok budete slagali kolač.

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading