ZATEGNITE KOŽU LICA Evo šta treba da jedete
Foto: Shutterstock

Kod nekih su one više vidljive, a kod drugih se samo naziru. Međutim, svakoj ženi je u interesu da ih se reši. Zato stručnjaci preporučuju zdravu ishranu, kvalitetan san, dovoljno unošenje vode i uspećete da kontrolišete ove krivudave linije po vašem licu.

1.Čokolada

Verovali ili ne, antioksidansi koji se nalaze u kakao-prahu imaju iznenađujuće prednosti za vašu kožu jer mogu da podstaknu proizvodnju kolagena, koji u osnovi sprečava bore. Zato stručnjaci preporučuju da jedete tamnu čokoladu.

2.Ređe pranje lica

Stručnjaci kažu da bi trebalo da smanjite čišćenje lica jer na taj način uklanjate prirodna ulja i vlagu sa kože, koji pomažu u zaštiti protiv bora.

3. Jedite ribu

Masne ribe poput tune, lososa i srdele sadrže omega-3 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje naše kože. Ove masne kiseline odgovorne su za zdravlje stanične membrane, a membrana je ono što utiče na sposobnost stanica da zadržavaju vodu. Snažna prepreka tako vodi do mekše, sjajnije i uopšte lepše kože bez bora.

4. Smanjite unos šećera

Šećer je jedan od najčešćih uzroka mnogih kožnih problema. Višak šećera u krvotoku veže se za kolagen, koji onda ne deluje kako bi trebalo, što dovodi do prevremenog starenja i pojave bora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading