UKOLIKO NISTE ZNALI Evo za šta sve možemo da upotrebimo sapun
Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam nekoliko korisnih saveta kako da sapun iskoristite u kući:

Olakšajte otvaranje i zatvaranje fioka

Ukoliko se neke od fioka malo teže otvaraju, utrljajte komad sapuna na njihove stranice i donje šine da biste ih prepravili.To posebno dobro funkcioniše sa drvenim fiokama i nameštajem.

Odbijte kućne ljubimce od žvakanja nameštaja

Kako se ispostavilo, kućni ljubimci koji žvaću ili grizu nameštaj ne vole ukus sapuna.Kako biste sprečili da unište sve što mogu da dohvate, istrljajte ivice suvim sapunom. Iznerviraće se i preći će na nešto drugo.

Popravite bravu

Za brave koje se teško otključavaju, protrljajte ključ o komadić suvog sapuna, a zatim otključajte i ponovno zaključajte bravu nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

Škripanje vrata

Ako imate stara vrata koja ispuštaju neprijatan zvuk škripanja, problem možete da rešite sapunom u kamenu.Samo pređite sapunom preko šarki i nekoliko puta otvorite pa zatvorite vrata, kako bi sapun ušao u mehanizam.

Sprečite magljenje ogledala

Iako ovo nije veliki problem, i dalje je naporno kada vam se ogledalo zamagli tokom tuširanja.Jednostavno, sapunom u kamenu lagano pređite preko vašeg ogledala, ne morate da pravite deblji sloj. Zatim mekanom, pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana ispolirajte vaše ogledalo.

Rešite se neprijatnih mirisa u ormaru

Sapun u kamenu u svojoj okolini ostavlja svoju aromu pa je odličan za rešavanje neprijatnih mirisa. U vaše ormare samo stavite jedan sapun u kamenu i on će rasterati sve neprijatne mirise

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading