UKOLIKO NISTE ZNALI Može postojati nekoliko razloga zbog kojih je vaš pas neposlušan
Foto: Shutterstock

Podhitno treba utvrditi šta je razlog ovakvom ponašanju ukoliko vaš pas pravi nered po kući, pretura po korpi za smeće, lomi stvari i postao je nemoguć i neposlušan.

Najčešći razlog promene psa u ponašanju je promena dnevnog ritma, recimo ukoliko ga sad vodite u šetnju u različito vreme.Psi ne vole promene, a najviše ih potrese preseljenje i promena životnog prostora.

Dakle, najvažnije je da se pas šeta uvek u približno isto vreme, kao i da obrok dobija tačno na vreme.Ako se redovno šeta i dobija potrebnu ljubav vlasnika, razmislite da li u poslednje vreme dugo ostajao sam zatvoren u prostoru.

I sam vlasnik može biti razlog lošeg ponašanja ljubimca, jer ukoliko se ne rukovodi principom nagrade i kazne, i dresirani pas se otme kontroli i zaboravi sve što je naučio.

Ukoliko ste sigurni da su psu sve potrebe zadovoljene i dobija ih u isto vreme, trebalo bi da potražite pomoć veterinara.

Nekada psi promene ponašanje iz zdravstvenih razloga, a najčešće je to zubobolja.

Neuobičajene nezgode koje se dešavaju psu u kući su dobar razlog da se vlasnik zabrine i odvede ljubimca kod veterinara kako bi proverio zdravstveno stanje.

Komentari (0)

Loading