KAKO UREDITI KUPATILO, A DA PRIVUČE NOVAC I SREĆU Tri pravila koja treba ispoštovati
Foto: Shutterstock

Prema feng shui tradiciji smatra se da je kupatilo mesto koje najčešće ometa slobodan protok pozitivne či energije i da je zato važno posvetiti posebnu pažnju uređenju ovog dela doma.

Ipak ukoliko niste znali postoje određene stvari koje su zabranjene u kupatilu prema feng šuiju, jer smatra se da u ovom prostoru stvaraju nepovoljnu energiju koja loše utiče na atmosferu i raspoloženje u domu, posebno na tok finansija u prostoru.

Evo koje 3 stvari treba izbaciti i izbeći kada je reč o feng šui uređenju kupatila:

Slavine koje cure

Slavine koje cure su često najčešća greška.Curenje vode u umivaoniku, kadi, tuš kabini ili iz vodokotlića smbolizije "curenje" novca iz doma.

Smatra se da curenje donosi siromaštvo, čini da se troškovi gomilaju, a novac izlazi iz vaše kuće.Zato je važno popraviti sve slavine i izbeći bilo kakvo kapljanje ili curenje vode.

Stare stvari i prazne bočice

Prazne bočice kozmetike, stare četkice za zube, izložene prljave peškire, smeće, slomljene stvari, polomljena ogledala, stalno pretrpana i otvorena korpa za prljav veš... Svaki vid nereda u kupatilu čini da se iz njega širi loša energija ka celom domu.

Potrudite se da sve prazno, slomljeno i nepotrebno izbacite iz kupatila. Ovo je prostor koji služi za održavanje čistoće, pa on sam treba uvek da bude uredan i čist.Kupatilo je najbolje uraditi u minimalističkom stilu, sa što manje stvari u njemu, kako bi se u njemu izbeglo "taloženje" loše energije.

Veštačko cveće

Ukoliko želite da dekorišete kupatilo ili osvežite njegov izgled, nikada u njega ne unosite veštačko i plastično cveće. Ovo loše utiče na feng shui energiju, odiše umrtvljenom energijom, stagnira tok i zauzima prostor koji biste mogli iskoristiti za sveže biljke u kupatilu koje sjajno utiču na feng šui.

Preporučuje se da u kupatilu gajite zlatni potos, bambus, paprat, zamija, ekuliptus, ženska sreća, čuvarkuća... Gajenje živih biljaka u kupatilu, u umerenoj količini može ulepšati prostor, ali doneti i srećnu, lepu energiju koja povoljno utiče na atmosferu u domu i finansije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading