ZAŠTO JE NEKIM LJUDIMA TEŠKO DA SMRŠAJU Nije u pitanju samo gojaznost
Foto: Pexels

Sada su stručnjaci s Kings koledža u Londonu otkrili još desetine delova naše DNK koji utiču na metabolizam, koji igra ključnu ulogu u gubljenju težine.Ovo je druga studija u malom vremenskom rasponu koja je dovela do ovog zaključka.

Poznato je da gojaznost povećava rizik od nekoliko stanja,uključujući rak, dijabetes tipa 2 i bolesti srca.Za istraživanje su istraživači uzeli uzorke krvi od gotovo 9.000 dobrovoljaca.Otkriće koje bi moglo značajno uticati na promenu pristupa u rešavanju problema

Stručnjaci kažu da bi ovo otkriće moglo promeniti percepciju gojaznosti omogućavajući im da osmisle planove prehrane koji su više prilagođeni nečijim genima.

Pojačavanje metabolizma kroz aktivniji način života smatra se ključnom metodom za mršavljenje.Dr. Masimo Manđino, genetičar, takođe uključen u istraživanje, rekao je da bi rezultati mogli pomoći "preokrene tok" gojaznosti, piše Index.hr.

"Gojaznost je jedno od najčešćih stanja, a ipak moramo da razumemo još toliko toga o njenim biološkim mehanizmima", rekao je.

"Naša poslednja otkrića mogu pomoći u razotkrivanju nekih od njih.Genetske studije obećavaju da će nam pomoći da pronađemo nove tretmane za gojaznost.Analizom složenih odnosa između različitih gena, imamo veliku priliku da okrenemo tok u borbi protiv ovog stanja."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading