SAVRŠENA POSLASTICA Švedska torta od badema, lepota pravog užitka
Foto: Youtube/Printscreen


POTREBNO:

za koru:

9 belanaca

250 g šećera

250 g mlevenih badema

Za kremu:

9 žumanaca

4 kašike šećera

3 vanilin šećera

4 kašike hrskavog brašna

350 ml mleka

150 g putera

250 ml slatke pavlake

I još:

100 g badema u listovima

PRIPREMA:

Za kore miksati belanca dok ne postanu čvrst sneg. Zatim dodajte malo šećera i nastavite da mešajte dok ne dobijete sjajnu i gustu masu. Na kraju ručno umešajte mlevene bademe.

Dobijenu smesu rasporedite na veliki pleh koji prethodno obložite podmazanim papirom za pečenje. Pecite u rerni 170 C, 30 minuta. Pečenu koru ohladite oko 15 minuta, izvucite iz pleha, preklopite papir za pečenje i isecite na tri trake.

Za kremu mešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte. Sve zajedno prebacite u šerpu i kuvajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Krema je gotova kada se lepo zgusne i postane tamno žuta i sjajna.

Kremu ohladite uz mešanje. U ohlađeni krem umešajte puter sobne temperature i slatku pavlaku umućenu u čvrst šlag. Svaku koru premazati trećinom kreme. Po vrhu pospite listiće badema koje je dobro prethodno samleti jer imaju mnogo lepši ukus i intenzivniju aromu. Sve dobro ohladite i poslužite.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading