krompir
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 4 krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 1 čen belog luka

Nadjev:

  • 150 g feta sira
  • 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
  • za posip sumak
  • sveži peršun

Priprema

Krompir dobro operite i posušite. Izbodite viljuškom, pa stavite u pleh. Peći u rerni, zagrejanoj na 200 stepeni, nekih 60 minuta. Sjedinite maslinovo ulje, sitno rendani beli luk i prstohvat soli. Krompir izvadite, zarežite duboki X, pa u zarezani deo stavite pripremljeno maslinovo ulje.

Istim premažite ceo krompir, pa vratite u rernu još 10-tak minuta. Dok se krompir peče, sjedinite feta sir i kiselu pavlaku (ili kajmak). Krompir izvadite, pažljivo raširite zarezani deo, pa stavite nadev od sira. Preko pospite sumak i sveži peršun.

Sumak je  biljka, čiji su plodovi crvene bobice, koje se suše i melju - te koriste kao začin. Često se koristi za pripremu hrane, karakteristične za Bliski Istok.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading