KREMASTI KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Meki biskvit natopljen čokoladom oduševiće vas na prvi zalogaj
Foto: Youtube Printscreen/Domaći Recept

Domaćinska poslastica koja ima skoro tri miliona pregleda na Jutjubu. Spoj bele čokolade i pavlake između dva meka biskvita oduševiće vas na prvi zalogaj!

Sastojci:

4 jajeta
150 g šećera
1 vanilin šećer
2 dl mleka
2 dl ulja
250 g brašna
12 g suvog kvasca

5 kašika gustina
5 kašika šećera
1 vanilin šećer
40 g bele čokolade
20 g putera

Ostalo:

4 dl pavlake za šlag
2 kašike maskarpone sira
nastrugana kora 1 limuna
šećer u prahu

Priprema:

Jaja razlupati, pa im dodati šećer i vanilin šećer.Penasto umutiti. Dodati mleko, ulje, brašno, kvasac i sve ručno umutiti.Vatrostalnu posudu veličine 25x40 cm premazati puterom, pa izliti smesu. Peći na 200 stepeni, otprilike pola sata.Ostaviti da se ohladi.Po testu ravnomerno praviti rupe (čepom ili manjom čašicom za rakiju vaditi testo i ostavljati ga sa strane), otprilike po 4 sa uže strane pleha.

Fil:

U mleko staviti žumance, gustin, šećer i vanilin šećer. Sve ručno umutiti i kuvati na tihoj vatri dok se fino ne zgusne.Dodati izlomljenu belu čokoladu i puter. Dobro izmešati, sipati preko rupa u patišpanju, pa sve poravnati. Ostaviti da se ohladi.

Pavlaku za šlag umutiti, dodati maskarpone i umtiti. Naneti preko fila i poravnati.Testo ostavljeno sa strane izmrviti, dodati mu nastruganu koru limuna i postu kolač.Preko prosejati šećer u prahu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading