Po receptu naših baka: Napravite domaću šampitu
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 7 jaja
  • 1 kašika šećera
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Za agdu:

  • 500 g šećera
  • 200 ml vode

Priprema

Razdvojite žumanca od belanca. Umutite žumanca sa jednom kašikom šećera, dodati 6 kašika mleka, 6 kašika brašna, 2 kašike ulja i pola praška za pecivo. Ipecite. Stavite agdu da se kuva, 500 g šećera prelite vodom i lepo ukuvajte. Treba da bude gusta agda.

Mutite belanca i polako dodajte agdu u njih. Treba da bude čvrst sneg. Mutite sve dok se dno činije ne ohladi (ugrejaće se od vruće agde koju sipate). Istresite na ispečeni biskvit i ostavite da se ohladi. Složite u kalup za torte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading