Bez mučenja: Očistite radijatore sa lakoćom
Shuterstoock

Posebno su nezgodni za čišćenje noviji modeli radijatora, koje je vrlo teško srediti. Međutim, mi smo tu da vam pomognemo i pokažemo kako to da uradite.

Prvi način

Bitno je da znate da se na radijatorima skuplja velika količina prašine, pa ukoliko ih pravilo ne očistimo i ne pripremimo za zimski period, velike su šanse da sva ta prljavština završi u vazduhu koji ćemo potom udisati.

Najpre se skinu spoljne strane, tako što ih pomerite na gore, a potom odvoje, ali je bitno, kako upozoravaju na snimku da to radite ili u rukavicama ili preko krpe ili starog peškira. Potom se skida i gornja strana, odnosno rešetke.

Nakon toga, praškom, metlom ili krpom skinite svu prašinu, a možete i usisati. Vraćate tako što stavite jednu bočnu stranu, rešetku i nakon toga desnu stranu.

Pogledajte kako se to radi u videima ispod.

Drugi način

Nakon površinskog čišćenja, na redu je dubinsko. Jedna žena je na Tik Toku podelila jednostavan princip koji praktikuje godinama kako bi skinula svu nečistoću.

Najpre ispod radijatora postavite peškir ili krpe, kako voda ne bi kapala svuda. Takođe, ukoliko imate, postavite i plastičnu činiju ili barem dublje plehove. Nakon toga, prokuvajte vodu i sipajte je u bokal preko jedne merice praška za veš.

Dobro promešajte i sipajte preko radijatora, sa unutrašnje strane. Vrela voda i deterdžent će skinuti sve ono što je zalepljeno na cevima. Ponovite postupak nekoliko puta sve dok niste sigurni da ste sve skinuli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading