POTPUNO BESPLATNO Učinite dom toplijim za nekoliko stepeni, bez pojačavanja grejanja
Alo!Rajko Ristic

Promrzli se vraćate sa posla i velika je verovatnoća da ste u iskušenju da pojačate grejanje kako biste se zagrejali. Ali umesto da potroši novac, jedan pametan čovek osmislio je pet jednostavnih trikova kako da vam dom bude topao, a svi su potpuno besplatni.

Objavljujući na TikToku, korisnik poznat kao That Property Guy, podelio je savete koje možete primeniti – i svi su superlaki.

1. Odzračivanje radijatora: Ako imate uključeno grejanje, odzračite svoje radijatore kako bi oni pravilno radili. To znači ispuštanje vazduha koji je ostao zarobljen unutra, a što može stvoriti „hladne tačke“.

2. Stavljanje folije iza radijatora: Takođe možete staviti list aluminijske folije iza radijatora kako biste odbili toplotu i vratili je nazad u prostoriju.

3. Odmaknite nameštaj: Ostavite razmak između radijatora i nameštaja kako bi toplota dalje putovala. To znači da će toplota pravilno cirkulisati prostorijom pa će celo područje biti toplo.

4. Otvorite rernu: Nakon što ste izvadili ručak iz rerne, ostavite njena vrata otvorenim još neko vreme, dok se rerna ne ohladi. Nalet vrućeg vazduha koji izlazi iz rerne cirkulisaće prostorijom i na kraju se probijati kroz ostatak kuće.

5. Spustite roletne: Držite sve roletne i zavese zatvorenim jer, baš kao što to održava vašu kuću hladnom leti, takođe može učiniti vaš dom toplijim kada je napolju tmurno i hladno. Isto važi i za vrata i potkrovlje (ako ga imate). Ostavljajući vrata prostorije otvorenima znači da će se vrući vazduh širiti po većem području. Dakle, zatvorite ih i zadržite toplotu unutar prostorije koja vam je najpotrebnija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading