Ukusno i jednostavno: Napravite najbolje cvekle u tegli
Foto: Shutterstock

Potrebno: 

  • 5 - 6 kg. cvekle 
  • 1,5 litra vode 
  • 500 ml. alkoholnog sirćeta 9% (može jabukovo, stavite ga više)
  • 4 kašike šećera 
  • 2 - 3 kašike soli (po ukusu)
  • Može se dodati: biber u zrnu i slačica

Cveklu dobro operite, stavite u veću šerpu, prelijte vodom i kuvajte oko 2 sata. Vodu možete dolivati kada ispari. Kuvanu cveklu ostavite da se ohladi pa je ogulite i isecite na kolutove, debljine kako volite.

Izmešajte sirće, vodu, so, šećer i prelijte preko cvekle. Promešajte i ostavite da stoji oko pola sata. Probajte i ako je potrebno dodajte još soli ili sirćeta da doterate ukus kakav vam se sviđa. U teglu (možete ali i nemorate) stavite crna bibera i slačice, cveklu i na kraju dospite u tegle preliv iz šerpe.

Zatvorite dobro i pasterizujte u rerni ili u šerpi. Kako je prikazano u videu. Prijatno, uživajte u najlepšem ukusu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading