TREND ZA KOJIM SU SVI POLUDELI: Ajlajter je u modi, naučite ovu novu tehniku u šminkanju!
Foto: Shutterstock

 

Hajlajter već godinama vlada mejkapom. Bilo da koristite tečni hajlajter koji mešate sa puderom za sjaj na licu ili koristite hajlajter u prahu na najistaknutijim delovima lica, sigurno je da ovaj mejkap proizvod zauzima visoko mesto na rang-listi omiljenih. E sada se pojavio novi trend, u kojem se fokus prebacuje na oči. Upoznajte ajlajter, tehniku koja transformiše vaše oči i kapke pomoću svetlucavih, šimerastih proizvoda. Dosadne, umorne oči uokvirene braon nijansama sada su aut, a otvorene, svetle, sjajne oči su in.

Ajlajter podrazumeva da na kapke stavite snežne, biserne, srebrnkaste i zlatkaste šimere koji će otvoriti oko. Sve je počelo od stavljanja hajlajtera u unutrašnji ugao oka. To je trend koji traje već neko duže vreme. Sada se hajlajter prebacuje na ceo kapak, skroz do obrva. Ovaj izgled stoji svima, bez obzira na veličinu ili oblik oka. Da ne pričamo koliko je lako naneti senke na ovaj način. Nema više zamornog blendanja po tri-četiri mat nijanse da biste dobili savršeno osenčeno oko. Ajlajter štedi vreme, samo prstima nanesite glitere po kapku i gotovo!

 

Kako hajlajter radi na principu da svetle delove izbacuje u prvi plan, tako i sa tehnikom ajlajnera možete učiniti da vam oko izgleda veće i budnije. Gubi se umoran izgled na licu, a čak i spušteni kapci ili male, usađene oči mogu da izgledaju drugačije sa pravilno postavljenim šimerom.

Prva stvar koju treba da uradite jeste da izaberete nijansu. Za ovaj luk najbolje funkcionišu srebrnkaste, ajs nijanse, sa hladnim podtonovima , koje ženama daju izgled vila. Međutim, možete koristiti i neke duohrom nijanse koje menjaju boje pod različitim uglovima svetlosti.  

I na kraju, važno je i da li ćete senku staviti na neka određena mesta ili po celom kapku. Poenta je šta želite da postignete. Ako želite svedeniji, mirniji izgled, našminkajte unutrašnji ugao oka, luk ispod obrve i ivicu donjeg kapka. Ako želite intenzivniji izgled, dodajte senku i preko sredine kapka skroz do obrve.

 

 

Ako vas plaši da vam se senka skupi u pregibu oka ili imate izraženu teksturu, samo stavite manje proizvoda u tankom sloju i sve će biti u redu.

A kad završite sa ajlajterom, na oko možete dodati tanko ajlajner, dok za usne birajte nijanse po želji, od neutralnih do crvenih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading