I NAŠE BAKE SU VODILE RAČUNA O LINIJI Starinski lekovi za mršavljenje, brzo tope masne naslage
Foto: Youtube/Printscreen

Priroda je naš najbolji saveznik kada je reč o zdravlju, pa je tako i u procesu mršavljenja. Bake su nekada imale proverene narodne lekove za mršavljenje koji pozitivno utiču na metabolizam, varenje, smanjuju apetit i podstiču topljenje masnih naslaga, a možete ih isprobati i danas.

Evo koji su stari recepti za mšavljenje na prirodan način - koristile su ih naše bake:

Kukuruzna svila - U šolju ključale vode, potopite kašiku sušene kukuruzne svile, ostavite 5 do 10 minuta. U toku dana potrebno je popiti oko 3 šoljica ovog čaja pre obroka.

Jabukovo sirće - čak i istraživanja dokazuju da jabukovo sirće topi masti i ubrzava metabolizam, što je savršena kombinacija. U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i uzmite pre doručka. Ovo nije najukusnija navika, ali daje vidljive rezultate. Jabukovo sirće ne treba uzimati ako imate probleme sa želucem.

Celer - biljka za koju se kaže da ima negativne kalorije. Šta to znači? To znači da tokom varenja sagorevate više kalorija nego što ste uneli konzumiranjem. Oljuštite i iseckajte svež celer, pa ga konzumirajte kao zdravu grickalicu.

Crni kim - istočni narodi veruju da crni kim sprečava gojaznost, a možete ga koristiti u raznim pecivima i salatama. Sjajan je za probavu, metabolizam i smanjenje nadutosti.

Med i cimet - Svakog jutra, pola sata posle doručka i uveče pre spavanja, preporučuje se da kašičicu meda i cimeta rastvorite u šoljici tople vode i popijete napitak. Osim štpo pozitivno utiče na sistem organa za varenje, ova kombinacija namirnica dobra je i za imunitet, ima prijatan ukus i smanjuje rizik od prehlade.

Važno je da znate da ovi kućni lekovi za mršavljenje neće pomoći da preko noći izgubite težinu, već će stimulusati proces mršavljenja i ubrzati željeni rezultat. Zato je neophodna izbalansirana ishrana, kao i fizička aktivnost. a uz njih ovi prirodni lekovi biće pravi pokretač topljenja masnih naslaga.

Komentari (0)

Loading