NIKAD BRŽE Smesa od tri sastojka, za par minuta vrtitće stari sjaj vašoj kadi

alo.rs/S.Ć. | Žena 15.10.2021 13:45

Jedna majka otkrila je odličan trik kako da to uradite na jednostavan način koristeći samo tri proizvoda – sodu bikarbonu, sirće i deterdžent za suđe

Foto: printscreen/TikTok

Čišćenje kade spada u one poslove koji se moraju obavljati redovno, kako bi sprečili stvaranje buđi, a jedna majka otkrila je odličan trik kako da to uradite na jednostavan način koristeći samo tri proizvoda – sodu bikarbonu, sirće i deterdžent za suđe.

Karolina Mekali na svom TikToku profilu podelila je video u kom je pokazala kako da očistite kadu u nekoliko brzih koraka, a njeni saveti oduševili su mnoge, kako piše Dejli Mejl.

Foto: printscreen/TikTok

Foto: printscreen/TikTok

 

Prvo što treba da uradite je da nakvasite tri peškira u sirće i stavite ih preko slavine kade kako biste uklonili sve neželjene klice i prljavštinu. Zatim stavite sodu bikarbonu u odvod i prelijte šoljicom sirćeta kako bi očistili odvod od ostataka.

 

Sirće je uobičajeni prirodni proizvod koji se koristi za ubijanje bakterija i dezinfekciju površina jer se sastoji od sirćetne kiseline, dok soda bikarbona uzrokuje otapanje prljavštine i masti u vodi, a može se koristiti i za čišćenje raznih površina i odeće.

 

Foto: printscreen/TikTok

Foto: printscreen/TikTok

 

Na kraju, sipajte malo sode bikarbone po celoj površini kade i dodajte deterdžent za pranje posuđa preko sode bikarbone pa mekim sunđerom izribajte kadu. Sve dobro isperite toplom vodom, pazeći da ne ostane sapuna ili pene.

Expand player
Pogledajte više