Ukusna i jednostavna za pripremu: Pita s jabukama, grizom, pavlakom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  500 gr. tankih kora
  •  3 - 4 jabuke
  •  2 jaja
  •  šolja šećera (šolja od 200 ml.)
  •  šolja ulja
  •  šolja mleka
  •  2 šolje griza
  •  200 gr. kisele pavlake
  •  1 vanilin šećer
  •  1 kesica praška za pecivo

Umutite jaja sa šećerom i vanilom  pa dodajte sve ostale sastojke. Masa treba da je fino izmešana i bez grudvica.

Izrendajte jabuke.

Manju tepsiju okruglu ili četvrtastu premažite uljem, stavite jednu koru tako da vire krajevi pretko rubova. Premažite sa 4 kašike premaza, nagužvajte drugu koru, opet 4 kašike premaza i treću koru. Zatim stavite polovinu rendanih jabuka pa opet redom kora, premaz, kora, premaz, kora jabuke..ponovite još jednom sa korama i premazom. Preklopite krajeve i premažite odozgo sa vrlo malo ulja.

Ostavite da stoji oko 30 minuta pa pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta. Ako koristite veću tepsiju pita će se ispeći brže. Ako primetite da brzo dobija boju a nije pečena prekrijte folijom i nastavite peći.

Pečenu ostavite da se malo prohladi, pospite šećerom u prahu, secite šnite ili kocke pa poslužite. Prijatno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading