Prste da poližeš: Recept za savršenu bundevaru
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  500 gr. tankih kora za pitu
  • 1 kg. rendane bundeve
  •  4 jaja
  •  200 gr. šećera
  •  2 dcl. ulja
  •  1,5 dcl. mleka
  •  1/2 kesice praška za pecivo
  •  1 kesica vanilin šećera
  •  rendana kora limuna
  •  1 kašičica cimeta
  •  4 kašike brašna

Bundevu prepolovite, izvadite semenke i ogulite je. Isecite na manje komade da je lakše narendate.

Izmešajte je sa 100 gr. šećera i cimetom pa ostavite da stoji dok pripremate premaz.

Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Umešajte brašno, mleko, ulje,  prašak za pecivo i naribanu koru limuna.

Raširite jednu koru, premažite tri kašike premaza, stavite drugu koru, opet premaz pa treću koru. Na nju poređajte rendanu bundevu, urolajte lagano i slažite na podmazanu tepsiju. Tako radite sve do kraja.

Za kraj ostavite 3 kašike premaza, u njega možete sipati malo  soka koji ostane od rendane budeve.

Premažite pite, izbockajte ih čačkalicom pa ostavite da stoji pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 25 - 30 minuta. Pečenu ostavite da se prohladi pa isecite. Pospite šećerom u prahu. Prijatno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading