Nega pre svega: Napravite melem od meda i zaboravite na bore
Foto: Shutterstock

Bilo kako bilo domaća maska za lice od meda protiv bora vam je super jeftino rešenje. Slobodno isprobajte na svojoj koži bilo koju od ovih maski, potpuno su neškodljive i bezbedne za upotrebu.

Maska sa šargarepom i medom

Šargarepa je izuzetno bogara betakarotenom koji je blagotvoran za našu kožu, kao i vitaminom A, koji ne zovu bez razloga „vitamin mladosti“. U kombinaciji sa medom – ovi nutrijenti daju fantastičan rezultat u borbi protiv bora, ali i hidriraju u hrane kožu i vraćaju joj blistavost i elastičnost.

Priprema i korišćenje: Šargarepu dobro operite i oljuštite, a zatim je sameljite u blenderu dok se ne pretvori u kašu, dodajte med i sve još jednom dobro izmešajte da masa postane ujednačena. Nanesite na celo lice u debljem sloju i ostavite da deluje 30 minuta. Kožu zatim isperite mlakom vodom.

Maska sa bananom i medom

Banana sadrži važne vitamine A, C, B6 i B12 koji učvršćuju kožu, dok je med odlično hidrira, podmlađuje i čini mekom i glatkom. Uvek vam je bolje izabrati nešto tamniji med, jer on sadrži znatno vise antioksidanasa koji štite kožu od slobodnih radikala.

Kako se pravi maska za lice od banane protiv bora :

Izgnječiti jednu bananu i pomešati je sa kašičicom devičanskog maslinovog ulja, kašičicom domaćeg meda i jednom kapi eteričnog ulja od lavande.
Mešati sve dok se ne dobije homogena smesa.

Maska od meda i kokosvog ulja

Još jedna odlična prirodna maska protiv bora pravi se od meda i kokosovog ulja.

Zahvaljujući obilju  dragocenih vitamina E i C, kokosovo ulje će izvanredno hidrira kožu, vratiće joj preko potrebnu gipkost i poboljšaće elastičnost. Ono je sposobno da ublaži iritacije na koži, pa samim tim usporava i procese starenja i nastanak nepoželjnih bora na licu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading