Ukusne i mekane: Ekstra pogačice od kečapa
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  oko 900 gr. brašna
  •  250 gr. margarina 
  •  200 gr. kečapa
  •  1 jaje
  •  300 ml. mleka
  • 20 gr. svežeg kvasca (ili 5 gr. suvog)
  •  2 kašičice soli
  •  1 kašičica šećera
  • Za premazivanje 1 jaje.

U mlako mleko stavite šećer, kvasac, varjaču brašna pa promešajte i ostavite da kvasac proradi. Za to vreme u vanglu stavite 700 gr. brašna, iseckan margarin i so.

Rukama dobro izmešajte. Dobićete mrvljeno brašno s margarinom. U sredini napravite rupu i u nju stavite 1 jaje, kečap, nadošli kvasac.

Dobro umesite uz dodavanje brašna. Testo je lepljivo ali ga zato stavite da se stegne u frižideru na nekoliko sati ili do sutradan.

Premesite, razvucite oklagijom pa vadite kolutiće. Slažite na podmazanu tepsiju obloženu pek papirom ili margarinom. Premažite ih umućenim jajetom i ostavite na tepsiji da stoje oko 15 minuta.

Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje. Peku se oko 20 - 30 minuta. Prijatno!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading