Poput Kleopatre: Napravite mlečnu kupku za podmlađivanje i lepši ten
Foto: Shutterstock

Naime, prema istorijskim zapisima, Kelopatra se kupala u magarećem mleku, u koje je dodavala lavandu, med i latice ruža.

Iako na prvi pogled kupanje u mleku daje samo prijatan estetski doživljaj, ono ima i te kako blagotvorno dejstvo, posebno za kožu.

Mlečna kiselina čisti i skida mrtve ćelije sa kože, čineći da koža izgleda mladoliko i blistavo, dok će na dodir postati meka i glatka.

Da je mleko dobro za kožu govori u prilog činjenica da se ono dodaje u mnoge kozmetičke preparate, poput hidratantnih krema, tonika za lice, a ima ga čak i u šamponima za kosu.

Mlečne kiseline deluju na smanjenje bora i pozitivno utiču na isušenu kožu, i zbog toga je kupanje u mleku prirodan način da negujete i podmladite svoju kožu, od glave do pete.

Kako se pravi mlečna kupka?

Kako biste napravili mlečnu kupku, potrebni će vam biti sledeći sastojci:

  •  2 šolje mleka u prahu (po izboru možete koristiti kozje, kravlje ili magareće mleko)
  •  do deset kapi eteričnog ulja lavande
  •  1 šolja krupne morske soli
  •  2 kašike meda

Priprema:

U većoj posudi pomešajte sve sastojke i dodajte jedan litar vode. Sastojke mutite dok se grudvice od soli ne istope. Smesu potom sipajte u kadu napunjenu toplom vodom do pola. Rukom promešajte i po želji dodajte latice ruža ili nekog drugog cveća.

Opustite se i uživajte u nežnoj kupki i zavodljivim mirisima, a za još veći užizak možete zapaliti i mirisne sveće. Nakon ove kupke možete se isprati mlakom vodom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading