NAJČEŠĆE GREŠKE ZBOG KOJIH SE ZIMNICA KVARI: Stvari za koje svi verujemo da su nebitne, mogu uništiti čitave zalihe!
Foto: Shutterstock

Sezona pripreme zimnice je uveliko počela, domaćice spremaju omiljene specijalitete po proverenoj recepturi.

Ali, čak i kada koristimo oprobane metode, desi se da se sadržaj tegle pokvari…Šta to radimo pogrešno?

Domaćice su iz svog iskustva navele nekoliko grešaka koje dovode do toga da se zimnica pokvari, a evo i o čemu je reč…

1. Nepravilno sterilisane tegle

Ako su tegle loše sterilisane u njima mogu da ostanu bakterije i razni štetni mikroorganizmi, a koji će dovesti do fermentacije voća i povrća. Da biste izbegli rizik od ove pojave, važno je da se dezinfekcija izvede temeljno. Dobro oprane tegle i poklopce poređajte u pleh i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni C. Važno je i da se tegle i poklopci međusobno ne dodiruju...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

 

Komentari (0)

Loading