Pazite na svoj izgled: Zbog ovih stvari ostavljate loš utisak
Foto: Pixbay

1. Opuštene farmerke

Posebno je pogubno kombinacija su opuštene farmerke koje vise u predelu zadnjice i loše držanje tela.

Šta učiniti: Kupite farmerke koje odgovaraju vašoj veličini i izbegavajte farmerke koje imaju veoma nizak struk. Kako biste kontrolisali položaj kičme, pokušajte da zamislite da vam je neko prosuo čašu hladne vode niz leđa.

2. Izbledela odeća

Crna haljina može od prosečne žene da napravi kraljicu. Ali ako tkanina izgleda kao da je isprana na desetine puta i da je crna boja daleko od savršene, dobićemo suprotan efekat.

Šta možete učiniti: Operite svoju tamnu i crnu odeću u hladnoj vodi i nemojte je sušiti. Pri pranju možete dodati sirće, crnu kafu ili čaj. Najizloženija je odeća od lana, dok vuna i najlon mogu čuvati svoju boju duže.

3. Nesavršeno bela odeća

Bela, baš kao i crna, može imati pozitivan učinak na vaš izgled, ali samo ako je savršena. Žute ili sive nijanse ovog komada odeće učiniće da izgledate neuredno. A posebno ako se vide mrlje znoja na beloj odeći.

Šta učiniti: Uzmite novu belu odeću i uporedite je sa svim belim odjevnim predmetima koje imate. Lagani znakovi žutila se mogu ukloniti dodavanjem vodonik peroksida, sode ili soka limuna pri pranju bele odjeće. Međutim, ako se žutilo na odeći ne može ukloniti, najbolje je da taj komad odeće bacite.

4. Nemarno podvrnuti rukavi

Dobro podvrnuti rukavi na odeći učiniće da izgledate mlađe i dinamičnije. Međutim, rukavi samo gurnuti naviše poput harmonike će učiniti da izgledate nemarno.

Kako da to uradite ispravno: Otkopčajte dugmad na rukavu, poravnajte rukav, a onda okrenite manžetu iznutra, zatim napravite 1-2 zavoja za celu širinu rukava.

5. Šalvare/harem pantalone

Harem pantalone ili kako se još nazivaju „šalvare“ obično su okej ako ih nosi neki mladi hip-hop umetnik. U svakom drugom slučaju, ovej komad odeće predstavlja potpuni promašaj.

Šta možete učiniti: Ako i povrh svega ne možete da odustanete od ovih pantalona, onda je najbolje da ih nosite sa patikama ili sandalama. A gore možete obući jednostavnu majicu.

6. Perut na odeći

Tragovi peruti na odeći su apsolutno nedopustivi. Kad ljudi vide ovo, obično žele da se odmaknu od vas.

Šta učiniti: Ako imate perut, to ukazuje pre svega da vam je koža glave previše suva ili da ne uzimate dovoljno određenog vitamina. Dok ne pronađete pravi šampon ili ne rešite ovo stanje, izbegavajte tamnije majice.

7. Previše dodataka

Previše nakita, a posebno u kombinaciji sa svetlijom šminkom, može čak i pažljivo odabranu odeću da pretvori u nešto veoma neprijatno.

Šta učiniti: Koko Šanel je dala jedan sjajan savet: jednostavno uklonite onaj komad nakita ili dodatak koji smo stavili poslednji. Uostalom, ovo se najčešće pokaže kao suvišno.

8. Neuredna brada

Brada na muškom licu može da naglasi pozitivne, pa čak i prikrije nedostatke u vašem izgledu. Ali to važi samo onda kada je brada uredna i dobro negovana. Brada koja je neuredna učiniće da izgledate kao beskućnik.

Šta učiniti: Bradi treba dati pravilan oblik, koji treba da bude u skladu sa oblikom vašeg lica.

9. Neuredna šminka

Razmazana maskara, ispucali ruž za usne, loše nacrtane obrve mogu učiniti da izgledate neprivlačno. Osim toga, ovakav izgled će dovesti do toga da vaše lice deluje umorno.

Šta učiniti: Ako je šminka izgubila svežinu do te tačke da se lako primeti, najbolje je celu šminku skinuti. U budućnosti, kako bi šminka trajala duže, a posebno na očima, koristite podlogu za šminku.

10. Sitnice

Ruž za usne na zubima, mala rupica na haljini, komad peršuna među zubima – sve su to stvarčice koje se lako primećuju na nekome, a posebno ako smo osobu tek upoznali.

Šta učiniti: Pre odlaska iz kuće, odvojite nekoliko minuta da biste pregledali sebe u ogledali. Isto to uradite i nakon što popijete kafu ili pojedete nešto.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading