Lagan ručak: Zapečeni krompir sa jogurtom i mesom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 1,500 gr. krompira
  • 400 ml. jogurta 
  • 200 ml. vode
  • 350 - 400 gr. piletine (belo meso ili od bataka)
  • 3 kašike brašna
  • 3 jaja
  • 150 ml. ulja
  • 2 kašičice suvog začina
  • so -ž
  • biber 
  • pola veze peršunovog lišća
  • 1 sveža paprika (ne mora)

Sitno iseckajte luk pa propržite na ulju. Dodajte na kockice iseckano meso, vodu i krčkajte oko 2 minute. Krompir ogulite i izrežite na tanke kolutove pa dodajte mesu i luku.

Začinite i sve dobro promešajte. Preručite u tepsiju ili đuvečaru, prekrijte folijom ili poklopcem i pecite u zagrejanoj rerni na 240 stepeni oko 20 minuta. Izvadite iz rerne pa prelijte prelivom.

PRELIV: umutite jaja sa jogurtom i brašnom, posolite. Preliveno vratite u rernu na nekih desetak minuta ili dok fino ne porumeni. Poslužite iz salatu ili turšiju. Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading