Jeftino i lako za pripremu: Lisnati štapići sa kečapom i začinima
Foto: Shutterstock

Sastojci i priprema:

  •  40 gr. svežeg kvasca
  •  1 kg. brašna
  •  400 ml. vode
  •  200 ml. ulja
  •  200 gr. kečapa
  •  200 gr. margarina
  •  1 kašičica soli
  •  1 kašičica šećera
  •  1 kašičica origana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • Začine možete staviti koje hoćete.

U vanglu izmrvite kvasac, dodajte šećer, mlaku vodu, ulje. Izmešajte pa dodajte oko 850 gr. brašna i so. Zamesite testo i ostavite da stoji oko 30 minuta. Za to vreme držite margarin u zamrzivaču ili frižideru da se stegne. Nadošlo testo premesite i podelite na dva dela. Jedan deo razvucite, preko narendajte 100 gr. margarina i uvijte u rolat. Tako uradite i sa drugim delom. Oba rukama istanjite i ostavite desetak minuta da odstoje. 

Razvucite oklagijom i premažite kečapom u koji ste umešali začine. Isecite trake i uvijte štapiće kako je prikazano u videu. Ređajte na tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Prijatno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading