FANTASTIČNA STARINSKA TORTA SA MEDOM - Baš laka za pripremu, a pruža perfektno zadovoljstvo

alo.rs/S.Ć. | Žena 02.08.2021 10:00

Toliko mekana i ukusna torta da joj nećete odoleti. Pravi se tako što ređate kore, pa red fila - nikad prostije.

Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

4 jajeta
1 čaša šećera 
100 g med
100 g puter
1 kašičica sode bikarbone 
prstohvat soli
1,5 čaša brašna

Za fil:

300 ml slatke pavlake 

100 ml kondezovanog mleka 

Priprema:

Otopite med, pa dodajte sodu bikarbonu i promešajte. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne dobije braonkastu boju. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli.

Zatim dodajte smesu sa medom i promešajte, pa sipajte brašno. Kada sve sjedinite podelite smesu na 2 jednaka dela. Sipajte prvi deo na pleh obložen pek papirom. Smesa neka bude u obliku pravougaonika. Pecite na 170°C nekih 5-6 minuta. Isto uradite i sa drugim delom smese.

Dobro umutite slatku pavlaku i kondezovano mleko. Korice isecite da dobijete pravilan pravougaonik, pa svaki isecite na 2 jednaka dela. Slažite koru, fil i tako dok ne utrošite, pa premažite filom celu tortu. Onu koru koju ste isekli stavite u blender i usitnite, pa sa njom ukrasite tortu. Stavite u frižider na 2 sada ili preko noći. 

Expand player
Pogledajte više