SVE POD KONAC ZA 30 MINUTA! Savršeno sredite garderober i otarasite se nepotrebne odeće za samo pola sata!
Foto: Shutterstock

Pomoću ovih trikova će biti savršeno organizovan za samo pola sata. A napravićete mesta i za nove stvari!

1 minut

Pripremite kese

Istraživanja pokazuju da većina ljudi ne nosi 60 odsto stvari iz svog ormara. Zato pripremite dve veće kese za đubre ili kutije u koje ćete staviti odeću za bacanje i poklanjanje. Ono iznošeno bacite, a odeću koju ste nekoliko puta obukli poklonite nekome ili odnesite u Crveni krst. Ako ste neodlučni, pozovite prijateljicu da vam pomogne u tome. Za to vreme možete da pijete kafu i lepo se ispričate.

Foto: Shutterstock

 

3 minuta

Dok vadite, slažite

Svu odeću koju vadite iz ormara stavljajte na krevet onako kako je u ormaru razvrstana - majice sa kratkim rukavima na jednu gomilu, pantalone na drugu, bluze na treću. Isto vadite i odeću koja je na ofingerima. Tako će vam biti preglednija kada budete odlučivali šta ćete da bacite.

3 minuta

Prebrišite ormar

Pošto ste ispraznili ormar, obrišite prašinu pre nego što vratite stvari. Sve police, vrata i stranice ormara unutra prebrišite krpom i vodom u koju ste sipali nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Ormar će lepo mirisati, a moljci će ga zaobilaziti u širokom luku.

Foto: Shutterstock

 

3 minuta

Razmislite o načinu slaganja

Odeća koju trenutno nosite, sada je to letnja, treba da vam bude nadohvat ruke. Složite je u prvi red. Zimsku odeću stavite pozadi. Napred treba da bude i ono što najčešće nosite - na primer, veš i čarape. Ako vam je ormar bio tako sređen, samo vratite stvari na mesto. Ako nije, promenite raspored.

15 minuta

Pregledajte stvari

Ovo sigurno može da potraje više od 15 minuta, ali ako to radite svake sezone, ići će mnogo brže. Uzimajte jednu po jednu stvar i odlučite da li da je vratite u ormar ili bacite. Uzmite u obzir da li vam je taman, da li ste je nosili prethodnih godinu dana, da li ćete je srediti (ako je pukao šav ili rajsferšlus). Ne vraćajte stvari u ormar ako je odgovor na bilo koje pitanje „ne“. Stvari stavljajte u ormar po vrstama - pantalone na jednu gomilu, majice na drugu, džempere na treću i tako redom.

Foto: Shutterstock

 

4 minuta

Udarite glanc

Kada sve stvari vratite u ormar, sredite gomile. Na police ređajte odeću po vrstama i vertikalno jer će se tako manje gužvati i lakše ćete naći ono što vam treba. Ako na policama držite i sitnije stvari, poput veša i čarapa, najbolje je da ih stavite u posebne kutije. Kada je reč o odeći koja se kači, na levu stranu stavite tamniju i dužu, a na desnu najsvetliju odeću.

1 minut

Odnesite kese

Zavežite kese u koje ste stavili odeću koju ćete baciti i pokloniti i odnesite ih u kola ili ako ne vozite, stavite ih kod ulaznih vrata. Tako se neće još danima vući iz ćoška u ćošak kuće.

 

Komentari (0)

Loading