Preplanuli bez sunca! Ako jedete ovo povrće i voće imaćete ten sa plaže
Foto: Shutterstock

Pritom ćete izgledati mnogo bolje od svih svojih prijatelja koji su kožu izložili suncu, piše Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical". 

Batat - jedno od najsvestranijeg povrća. Od pirea do pita, može se koristiti za gotovo sve. Ali da li ste znali da se može koristiti i za bronzani ten? U poređenju s ostalim povrćem, ima najviši nivo karotenoida, odgovornog za prirodni efekat preplanulosti.

Šargarepa - poznata po tome što menja boju kože, ali je, suprotno popularnom verovanju, neće pretvoriti u narandžastu. Umesto toga, visoki nivoi karotenoida pružiće vam savršeni sjaj za kojim svi žude.

Kelj - ima visok nivo karotenoida koji poboljšavaju tonus kože.

Dinja - posebno prija leti zbog visokog sadržaja vode (90 odsto) i elektrolita.

Brokoli - kombinacija karotenoida i vitamina C u brokoliju poboljšava boju i funkciju vaše kože, pa je prisustvo ovog povrća na vašoj trpezi još jedan način da izgledate preplanulo.

Bundeva - kad vam boja počne da bledi u oktobru, možete da uzvratite udarac i pojedete bundevu.

Spanać - bogat je karotenoidima, a njegovo lišće sadrži i dosta vitamina K koji reguliše zgrušavanje krvi te unapređuje zdravlje kostiju.

Crvena paprika - svoju živopisnu boju dobija od karotenoida koji daju voljeni bronzani sjaj.

Paradajz - univerzalna namirnica. Kao i kod crvene paprike, boja pokazuje prisustvo karotenoida, a jedan od najvažnijih je likopen.

Breskve - kombinuju karotenoide s visokim nivoom kalijuma, minerala neophodnog za pravilno funkcionisanje organizma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading